Mijn naam is Saskia de jong, 46 lentes jong, momenteel ben ik klantadviseur voor de Rabobank. Eerder was ik klantadviseur bij een grote zorgverzekeringsmaatschappij en ter ondersteuning ook werkzaam voor de landelijke GGD informatielijn vaccineren. Tevens ben ik eigenaar van Fotografie Saskia.

Dat ben ik allemaal en eigenlijk kun je dat samenvatten in één zin: ik ben geïnteresseerd in mensen en vind het heerlijk om met ze te werken.

 

Toen ik, inmiddels alweer 7 jaar geleden, zonder baan kwam te zitten door een burn-out moest ik op advies van mijn psycholoog "leuke dingen gaan doen". Mijn reactie daarop was dat ik eigenlijk geen hobby's had. Slapen, ja slapen dát was mijn hobby. Ik vond dat heerlijk want door de managementfunctie (in de horeca) die ik had was de druk heel hoog.  En een kind van 6 jaar opvoeden omdat je man door zijn werk vaak laat thuis was, wat dus ook betekende dat het huishouden door mij draaiende werd gehouden, was slapen de enige ontspanning die ik had.

Nee zei ze, ik moest dingen gaan doen/ ondernemen!

 

Na een tijdje geknutseld te hebben met servetten en verf was ik daar wel op uitgekeken. Ik vond het stiekem toch al wel leuk om er met mijn camera op uit te trekken. Andere mensen ontmoeten en andere mensen kunnen helpen vond ik echt een meerwaarde. Zodoende ben ik toen Fotografie Saskia gestart. Het bevalt me supergoed, ontmoet leuke mensen, heb leuke spontane fotoshoots en het allerbelangrijkste is dat mijn klanten tevreden zijn!

 

Sinds ik als klantadviseur werk, kom ik er steeds meer achter dat er toch wel héél veel mensen zijn, die het niet breed hebben. Daar stond ik echt van te kijken! Helaas wordt dit, vrees ik, door de coronacrisis alleen maar erger. Ik vond dat ik daar iets mee moest doen en bedacht dat het voor iedereen mogelijk moet zijn om een fotograaf te boeken, ook al is er weinig inkomen. Ik schrik soms van de hele hoge belachelijke prijzen die fotografen vragen. Natuurlijk kan ik het 'ook niet voor niks doen'. Maar er echt veel geld mee verdienen hoeft voor mij ook niet. Mijn tevredenheid haal ik uit het feit dat ik iets kan betekenen voor jou.

 

Foto's kunnen echt van onschatbare waarde zijn!

Ik kan en mag dat zeggen (vind ikzelf) want ik weet inmiddels door nare omstandigheden wat het is om niets meer te hebben en om opnieuw te moeten beginnen. Helaas van de grond af aan, en geloof mij als ik zeg dat dat niet makkelijk is.... Maar ik ben een vechter en ga nooit bij de pakken neer zitten. 1 van mijn motoo's is dan ook:

"er zijn geen problemen, maar uitdagingen in het leven".

 

Al sinds enige jaren is mijn specialiteit bruidsfotografie. Ik vind het heerlijk om de emotie vast te mogen leggen en met mijn foto's een geweldig verhaal te mogen "vertellen".

Mijn uitdaging is om jullie mooie waardevolle herinneringen te geven waar je met plezier (evt. later) naar kan kijken.

Fotograferen is mijn passie en dat doe ik met heel veel liefde en plezier voor een zeer betaalbare prijs. 

Fotografie is een vrij beroep en daardoor worden er, vind ik, vaak belachelijk hoge tarieven voor gevraagd. Ik vind het belangrijker om een klik met jullie te hebben, zodat het een mooie ontspannen fotoreportage wordt.

  

X Saskia