Hier vind je antwoord op de meest gestelde vragen.

Staat je antwoord er niet bij, neem dan gerust contact met me. 

 

X Saskia

Kan ik mijn afspraak annuleren?

Het annuleren van een irisshoot is kosteloos mits je dit minimaal 24 uur van tevoren doet. Bij annulering minder dan 24 uur voor de afspraak, of bij een ‘no show’, worden annuleringskosten van €50 in rekening gebracht.

 

Geef een gift-card cadeau

Bij Fotografie Saskia kun je online cadeaubonnen kopen met diverse bedragen naar keuze. Mocht je iemand extra in het zonnetje willen zetten, dan is het mogelijk om meerdere bonnen tegelijkertijd aan te schaffen. De bon is altijd één jaar geldig vanaf de dag van aankoop. 

Vanaf welke leeftijd kan een irisshoot?

Het is mogelijk om een irisshoot te laten maken van kinderen. Dit kan vanaf de leeftijd dat je kind niet alleen goed stil kan zitten, maar ook het oog een aantal seconden open moet houden zonder te knipperen. Dit verschilt per kind, daar geldt geen specifieke leeftijdsgrens voor maar uit onze ervaringen is mijn advies minimaal vanaf 10 jaar. 

 

Hoe lang duurt het?

Gemiddeld nemen we ongeveer 20 minuten per twee personen voor een iris fotoshoot. Als je met meerdere mensen komt, is de duur natuurlijk langer. De digitale "naturel" bewerking neemt doorgaans zo’n 10 werkdagen in beslag, de overige bestanden ongeveer 3 weken.  Ik werk met geduld en aandacht om het beste resultaat te bereiken.

Is het fotograferen voor je iris schadelijk?

De lampen zijn niet schadelijk voor het oog.

Moet ik mijn contactlenzen uit doen?

“Zachte of daglenzen kunnen gewoon blijven zitten, maar ik adviseer toch om geen lenzen te dragen voor het beste resultaat.

Harde contactlenzen moeten wel verwijderd worden, omdat ze licht kunnen terugkaatsen. Maar als je ze toch uit wilt doen, is dat geen probleem. Sterker nog, ik adviseer je om dat een dag van tevoren te doen. Zo kan de hoornlaag zich herstellen van de vloeistof die op de lens zat. Met deze tip ben jij straks helemaal zeker van een perfecte irisfoto.”

Kan mijn make-up blijven zitten?

Ik adviseer je om zonder make-up het oog te laten fotograferen voor het beste resultaat. Er kunnen namelijk atijd spoortjes make-up op het hoornvlies aanwezig zijn.

Kun je ook op locatie komen?

Ik kan de iris fotoshoot ook op locatie verzorgen, maar hiervoor worden extra kosten berekend van € 125,- euro.