Twee fotografen

Je ziet het steeds meer: 2 fotografen op jullie bruiloft. Dat is pas handig! Terwijl de ene fotograaf de voorbereidingen bij de bruidegom fotografeert, is de ander volop bezig om de bruid op haar mooist te fotograferen terwijl

zij zich voorbereidt op de trouwdag. En zo zijn er meer momenten op jullie trouwdag waarvan het fijn is als er 2 fotografen aanwezig zijn.

Ik werk al jaren samen met mijn beste vriend en tevens collega fotograaf Bart van Vugt. Wij zijn volledig op elkaar ingespeeld, daarom loopt het fotograferen van een bruiloft als een geoliede machine! 

 

Een aantal voordelen van 2 fotografen zijn:

 

Twee fotografen zien ‘twee keer’ zoveel

Het klinkt nogal logisch en dat is het eigenlijk ook: wanneer je twee fotografen hebt, zal je ook meer dingen op foto terugzien. Dit gegeven gaat niet altijd op natuurlijk, want als jullie alle gasten wegwerpcameraatjes geven, bestaat de kans dat jullie heel veel foto’s van jullie schattige bruidsmeisjes of van jouw prachtige jurk krijgen. Maar wie maakt dan de foto’s van jullie superlieve emotionele moeder en/of vader die een traantje wegpinkt tijdens de ceremonie? Of van die zorgvuldig gestylde ceremonieplek waar straks alle gasten gaan zitten? Wanneer jullie twee fotografen boeken die volledig op elkaar zijn ingespeeld, kunnen jullie er zeker van zijn dat jullie een compleet beeld krijgen van jullie dag. Alles wordt van A tot Z vastgelegd en dat helpt jullie straks om die kleine momentjes weer te herbeleven.

 

Twee fotografen hebben beiden een andere specialisatie

Elke fotograaf heeft een eigen stijl; een eigen idee over hoe een goede foto eruit moet zien. En twee fotografen hebben dus beiden een andere aanpak en specialisatie. Zo maakt bijvoorbeeld de ene fotograaf de overzichten, de sfeerfoto’s en de foto’s van mensen die samen de dag beleven. En de ander kan zich daardoor volledig richten op alle emoties, op de details die bijna elke bruiloft heeft, zoals het bekende traantje op de wang dat bij moeders over de wang rolt of de ontroerde trotse vader. En natuurlijk de interactie tussen bruidspaar en gasten. Zo heeft elk duo zijn unieke eigen werkwijze.

 

Twee fotografen kunnen opsplitsen tijdens de dag

Het handige van twee fotografen is dat ze zich makkelijk kunnen opsplitsen. Vaak beginnen we beiden vroeg in de ochtend en gaat de ene fotograaf naar de bruidegom, en de ander naar de bruid. Ook kunnen samenwerkende fotografen zich opsplitsen tijdens de receptie. De ene maakt alvast de detailfoto’s van de dinertafel, terwijl de andere fotograaf bij de gasten blijft voor de speeches, toost en andere gebeurtenissen die plaatsvinden.

 

 

Twee fotografen werken rustiger

Je fotografen kunnen zich dus opsplitsen, en hoeven niet heen en weer te rennen om alle situaties vast te leggen. Ook bij de gemeentelijke- of kerkelijke ceremonie werkt dit rustiger. Je kunt op dat moment een fotograaf voorin laten zitten, terwijl de andere fotograaf achterin de zaal blijft om overzichten te maken. Daarnaast kan die fotograaf ook mooi een ander standpunt opzoeken en zich bijvoorbeeld meer op jullie richten, terwijl de fotograaf vooraan juist kijkt naar alle gasten.

 

Nieuwsgierig geworden? Klik op het logo om ons te ontmoeten.

 
De foto’s mogen alleen gebruikt worden met aanwezig ©Fotografie Saskia logo, in origineel formaat en met naamsvermelding. De foto’s mogen niet gebruikt worden voor commerciële doeleinden zonder toestemming van Fotografie Saskia. Voor vragen kunt u contact opnemen.